Friday, 16 March 2012

Dari Mata turun Ke Hati ♥

Love experience aku tade la banyak.maybe korang lebih banyak tahu pasal perasaan ney.tapi aku juz nak bagi pendapat aku macam mane cinta boleh wujud.
cinta ney bermula dari banyak cara.ada orang start kenal da mula rasa sayang.ada orang da lame kenal baru terbit rasa sayang.

1.bercinta selepas menjadi rakan baik/bestfren.aku pernah rasa macam tu.tapi cinta bestfren selalunya (tak semua) bila berakhir dengan clash,dorang akan jadi stranger antara 1 sama lain.kebiasaannya cinta bestfren ney tahan lama. :D

2.cinta wujud dalam sekelip mata.korang kenal sekejap je pastu korang suka sama suka terus couple.tapi kebiasaan nya cinta awal ney takkan kekal.sebab mereka tak memahami perangai antara satu sama lain.bila saling tak faham,jadi  selalu la bergadoh.and cinta ney selalunya dimulakan dengan lelaki/perempuan yang bermulut manis.mengayat sekejap terus dapat & mereka selalunya dikalangan buaya darat.haha.baru kenal sehari da mintak couple.jangan la percaya sangat dengan mereka.selidik dulu baru korang tahu dia jujur ke tidak.kalau tak kerana hati merana perasaan.

3. cinta yang wujud bila korang sesaja couple.kadang2 ada antara lelaki perempuan ney pada mulanya tak nak pon couple.niat hati juz nak isi kekosongan (chewaahhh!).tapi bila da couple sesaje timbul plak perasaan sayang malah jadi lebih sayang daripada pasangan yang mmg betul2 nak couple tu.haha..

4.cinta selepas kawin.yang ney ramai la remaja2 kita mengharap mcm ney tapi dorang ta dapat kawal perasaan so couple gak sebelum kawin..haha..tapi bercinta selepas kahwin ney sgt indah.mcm korang baru couple.dah la boley pegang2 tangan,pelok ciom dan _________.mmg syok ah wa cakap sama lu.kalau kita tgk kebanyakan OL (orang lama) mmg kawin ditentukan mak bapak dorang.so secara automatik dorang bercinta pas kawin.memang tahan lama sampai anak cucu.

5.cinta bertepuk sebelah tangan.cinta syok sendiri.korang semangat usha tapi tak di layan.haha.biasa berlaku both jantina.aku cadangkan better jangan teruskan sebab benda ney ibarat menunggu kapal titanic di lapangan terbang.

akhir kata dari aku sendiri, bagi aku bila nak bercinta sebelum kawin,make sure korang kenal dia lebih lama so korang akn lebih tahu tentang perangai dia.seseorang mudah untuk hipokrit dalam jangka masa pendek tapi susa utk menipu dalam jangka masa panjang.so sblom korang trima cinta seseorang make sure dont take it easy.just give a hope and take a long time to know each other better.if she/he really love u,then he/she also can wait till u ready to give ur heart to her/him.

1 Feedback:

NaZeSyA said...

best :)

Post a Comment